Dani Kliničke Genetike 2016

Društvo za kliničku genetiku hrvatske i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju Dane Kliničke Genetike, poslijediplomski tečaj stjecanja znanja s provjerom. Tečaj se održava u Zagrebu, na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga, 10. i 11.6.2016.

Cilj tečaja je da se pokaže napredak i značaj kliničke genetike u gotovo svim granama medicine. Prvi dan je posvećen kliničkim i bazičnim novostima na području medicinske genetike. Održava se u obliku plenarnih predavanja domaćih i stranih stručnjaka. Osim toga, postoji vrijeme za prikaze učesnika (usmeno saopćenje ili poster). Drugi dan je posvećen predavanjima i raspravama domaćih stručnjaka na temu: MULTIDISCIPLINARNI PRISTUP DIJAGNOSTICI I ZBRINJAVANJU OSOBA S NASLJEDNOM SKLONOŠĆU RAKU DOJKE I JAJNIKA.

Tečaj je namijenjen svim liječnicima, znanstvenim novacima, molekularnim biolozima i kliničkim psiholozima koji žele proširiti znanje iz kliničke genetike i koji se brinu o osobama s genetskim bolestima. Od posebnog je interesa za članove tima koji skrbi o osobi s nasljednom sklonošću raku dojke i jajnika (specijalisti opće medicine, internisti, onkolozi, radiolozi, ginekolozi, kirurzi, patolozi, molekularni biolozi, klinički psiholozi, klinički genetičari). Učesnici se pozivaju da prijave prikaze studija više ili pojedinih bolesnika s genetskom bolešću.

Program tečaja je u privitku:

PROGRAM Days of Clinical Genetics

Prijava na tečaj je obavezna. Svi zainteresirani obavezni su ispuniti prijavnicu i poslati na e-mail: nina.canki-klain@mef.hr. Rok za prijavu je 2.6.2016. (četvrtak) za slanje sažetaka, uz obaveznu prijavu i uplatu, a 4.6.2016. (subota) za one koji će prisustvati bez sažetaka, također uz obaveznu prijavu i uplatu.

PRIJAVNICA Days of Clinical Genetics June 10 & 11, 2016, HIIM, Zagreb

Kotizacija je snižena za članove Društva za kliničku genetiku hrvatske (DKGH). U privitku je i pristupnica s podacima za uplatu.

Podaci o članu DKGH 2016.